понедељак, 31. јануар 2011.

Ekskluzivne destinacije- Martha's Vineyard



Poslovi se nalze u eksluzivnom klubu sa luksuznim restoranima koji su najveći kompleks na ostrvu.. Satnice su od $ 7-$10 za pozicije sa bakšišom i od $9- $13 za ostale pozicije. Restoran je u leto 2009 i 2010 bio najpopularniji objekat na ostrvu , zbog velikog intresovanja objekat je proširen i za leto 2011 očekuje se još bolje poslovanje. Restoran poseduje bar, kao i zabavni program tokom cele sezone.Obezbeđen je smeštaj obrok na poslu i prevoz od aerodroma do poslodavca,kao i prevoz po potrebi od smeštaja do posla.   

    
O Ostrvu

Lokacija filma „Ajkula“
Edgartaun je prepun kuća od belih panel-ploča, gde su nekada živeli pomorski kapetani, otmenih restorana i butika. U njemu je 1975. sniman film „Ajkula“, a u junu 2005, povodom 30.godišnjice izlaska filma, organizovan je istoimeni festival.

Ostrvo vikinga i američkih predsednika
Marta vinjard ima oko 259 kvadratnih kilometara, na njemu tokom godine živi 20.000 stanovnika, ali se leti njihov broj penje na 100.000, uz svakodnevno posetu oko 25.000 turista.
Ouk Blafs, jedan od gradića na ostrvu, karakterističan je po tome što tu generacijama odmaraju bogati Afroamerikanci.
Slavne ličnosti poput muzičara Pola Makartnija i  Lady Gage i glumaca Teda Densona, Meg Rajan imaju kuću na ostrvu. Tu je sahranjen komičar Džon Beluši, a ostrvo je u tajnosti posećivala i princeza Dajana.
Na ostrvo su boravila najmanje šestorica američkih predsednika za vreme svojih mandata, među njima i aktuelni predsednik USA Barak Obama, Bil Klinton, a pre njega i Džon Kenedi. Njegov sin Džon Kenedi junior poginuo je zajedno sa suprugom i njenom sestrom kada im se srušio avion na letu za Marta vinjard 1999. godine. Senator Edvard Kenedi je kolima sleteo s mosta na ostrvu 1969. i tom prilikom poginula je njegova saputnica Meri Džo Kopečni.
Legenda kaže da su prvi Evropljani na ovom ostrvu bili vikinzi koji su tu doplovili oko 1000. godine naše ere, a prvo naselje Evropljana je podignuto 1642. u Edgartaunu.

Нема коментара: